Allt för företaget – Från webbdesign till Startup

Webbdesign

Vad är lättnavigerad webbdesign?

En webbsida ska vara utformad så att besökaren tycker att det är behagligt att stanna på sidan. Sidan ska inbjuda besökaren till att komma tillbaka fler gånger.

web-designEn annan sak som i många fall är viktig är att det ska vara enkelt att surfa vidare på sidan, det genom att locka besökaren till att klicka på någon annan länk. Om du har reklam på sidan är det en fördel om reklamen inte sticker i ögonen, såväl gällande färg som placering. Vilken som är den ultimata webbdesignen för just dig beror helt på vilket ditt mål med sidan är.

För webbtidningar är det viktigaste att få så många sidträffar som möjligt. Webbtidningarna är finansierade med hjälp av reklam och ju fler både unika besökare som totalt antal träffar en sida har ju större kommer intäkterna vara. Många tycker om att blanda olika former av information på samma sida. Det genom att ackompanjera artikeln med ett videoklipp och kommentarsfält. Det ska vara viktigt för läsaren att kunna fokusera på olika kategorier för att göra det lättare för honom eller henne. Det ska gå att få tillgång till alla kategorier oavsett var på sidan besökaren är.

Om du har en sida där det viktigaste är att nå ut med ett budskap snarare än att få reklamintäkter ska du sikta på att ha en annan stil på din webbdesign. Om du vill sprida ett budskap är det bra med en enkel design på sidan med få kategorier till skillnad från webbtidningarna. Bilder kan påverka besökaren starkt. Om du lyckas använda dig av en bra mix av bilder och texter på din sida är det en bra grund att stå på.