Allt för företaget – Från webbdesign till Startup

Webbdesign

Väldesignade sidor

När du surfat runt på internet har du garanterat märkt skillnaden mellan hur olika sidor är uppbyggda. De olika stilarna tilltalar olika besökare men generellt går det ändå säga att vissa sidor är bättre designade än andra. En väldesignad sida ska göra det behagligt för läsare att klicka runt. En snygg och funktionell sida kommer också att locka tillbaka fler besökare än en dåligt.

web designerDär en del sidor satsar på att få in sina intäkter från reklam finns det andra som istället vill locka besökaren till att konsumera direkt på sidan. Ett sådan exempel är de olika webbkasinonas hemsidor där PokerStars har en av de allra mest väldesignade. Du kan logga in direkt via förstasidan vilket gör den mer lättanvänd för de som redan är kunder. Direkt på förstasidan kan du också se bilder som ger information om vad som händer hos spelsajten så som med bonusar, garanti, villkor, turneringar och liknande. Du kan också se några av de populäraste eventen du kan spela på direkt till höger, då ser du snabbt om det är några odds som intresserar dig. Du använder dig av kategorierna längst upp på sidan för att navigera mot önskat område. De har också en söktjänst där du som besökare på sidan kan söka efter ett specifikt lag eller liga för att lättare hitta det du vill spela på. Bakgrunden är grå som övergår till svart på några ställen. De använder sig också av väldigt nedtonade bakgrundsbilder som inte stör.

En snygg sida som fyller sin funktion är Askmen.com. Sidan kan beskrivas som väldigt modern med mycket bilder. Själva upplägget på sidan skiljer sig också från de flesta traditionella. Direkt på startsidan har du en mängd bilder som alla leder till olika artiklar. På så sätt lockas du som läsare till bilderna och kommer först att tänka på bilderna snarare än länkarna. Artiklarna som ligger där kommer från alla olika kategorier på sidan. Om du vill se fler artiklar och bilder är det bara att scrolla ned och trycka på load more articles.

Till vänster hittar du de olika kategorierna som finns. Det finns två nivåer av kategorier. Den högsta nivån är i större text och under hittar du de som ligger på den lägre nivån. Askmen.com använder sig mycket av videoklipp och listor, något du märker när du läser artiklarna. Listorna fungerar så att för att se nästa position på listan krävs det ett klick till. Det leder till fler sidvisningar i längden.