Allt för företaget – Från webbdesign till Startup

Okategoriserade

De bästa verktygen för webbdesign

Verktyg för webdesign

För att du ska kunna göra en riktigt snygg sida krävs det också att du har de rätta verktygen. När du designar en sida handlar det om att använda dig av teknik för att nå dit du vill.

Till att börja med finns det olika kodspråk tillgängliga. De skiljer sig alla från varandra och en del mer än andra. Några nya tekniker är CSS3, HTML5 och JQerry. Vissa program och verktyg riktar främst in sig på särskilda kodspråk, något du bör ha i tankarna innan du sätter igång med ditt webbdesignande.

Initializr är ett enkelt verktyg du kan använda för att skapa sidor. När du använder dig av verktyget kan du göra många sidor på kort tid, om det är vad du vill. Initializr har beskrivits av vissa som ett av de mest lättanvända verktygen. Det betyder att du kan bygga en sida även om du inte har särskilt mycket erfarenhet. Initializr används främst för att designa sidor utifrån html5-språket. Med verktyget kan du också bygga webbsidor som har stöd i bland annat JQuery och CSS3. På sidan får du hjälp med hur du bär dig åt för att komma igång med designandet och fungerar också som en guide under arbetets gång.

Kotatsu är ett annan verktyg som kan hjälpa dig. Kotatsus främsta egenskap är att verktyget hjälper dig med tabelldata. Det är något som är nödvändigt men som kan vara väldigt krångligt för dig att göra på egen hand. Kotatsu hjälper dig genom att automatiskt generera tabeller utifrån dina önskemål. Om du vill veta mer specifikt hur Kotatsu kan hjälpa dig kan du läsa på mer om tjänsten på deras hemsida.

Det är svårt att tala om hjälpsamma verktyg för webbdesign utan att nämna LS Layer Styles. Verktyget gör det enklare för dig att ändra färg och stil på en sida. Istället för att främst använda dig av koder som i de flesta fall kan du med LS Layer Styles istället använda reglagen du har tillgängliga med verktyget. LS Layer Styles passar dig som nybörjare perfekt då du kan se hur koderna påverkas utifrån hur du väljer att ändra sidan.