Allt för företaget – Från webbdesign till Startup

Bra sidor, Webbdesign

Det viktiga med en webbsajt

De flesta företag idag har någon form av ställe på nätet där de presenterar sig och vad de arbetar med. Det viktiga med en webbsajt är få ut sitt budskap om vad företaget arbetar med. Att synas helt enkelt. Detta sker med olika sätt att bygga sajter på nätet.

Alla har vi olika tycke och smak hur en sida på webben ska se ut så designmässigt så ska vi inte diskutera så mycket. En snygg sajt är en snygg sajt helt enkelt och det är betraktarens ögon som avgör detta. Framförallt så ska den vara lätt att navigera på. Det gäller att tänka på de som kommer in och ska använda er plats på nätet. Det finns flera fina alternativ på nätet som bygger sina sajter med en meny längst upp. En sätt att hitta hem till fösta sidan bör finna i menyn, man kan även lägga länk till startsidan i loggan. Gör inte menyn för stor så det blir svårt att navigera.

Färger och typsnitt är också något som kan vara avgörande på en sajt. Gälla färger är inget att föredra om det är en businessajt. Vit bakgrund fungerar alltid och den ska se seriös ut och ge ett bra intryck. En tumregel för all text oavsett print eller webb är att aldrig blanda olika typsnitt. Håll er till ett och samma typsnitt för allt på er sajt. Försök att hålla er sida så clean som möjligt utan att tumma på användarvänligheten. Man vill ju att besökarna ska stanna kvar så länge som möjligt och att det ska besöket ska sluta med en affär av något slag.