Tips till en bra webbdesign – allt för företaget

Webbdesign

Julpynta din hemsida

Nu när julen  bara är några dagar bort så börjar det verkligen kännas dags att få allt julstök bortgjort. Man inser plötsligt att julklappar ska köpas, kakor skall bakas och julpynt skall upp både i hemmet och på hemsidan. 

julgranskula

Men vilka är de vanligaste sätten att ge hemsidan lite julkänsla? Vad är bäst och vad är egentligen enklast?

Det enklaste

Om man har bestämt sig för att satsa på julifiering av hemsidan så finns det ett antal vägar att ta. Vissa är riktigt enkla, medan andra är lite svårare.

Om man har en hemsida med ett så kallat CMS (content management system) så som WordPress så finns det enormt enkla sätt att åstadkomma detta. Så länge man har lite kunskap i hur man bildredigerar så kan man lätt uppdatera hemsidans bakgrund och logotyp. Detta är något som är inbyggt i de flesta teman och är inte svårare än att ladda upp bilden.

Det bästa

I vissa fall (som i exemplet ovan) så kan det enklaste alternativet vara det bästa. Ibland så kan man vilja eller behöva gå steget längre.

Man kan behöva dyka ner i koden för att byta till ett helt nytt, julanpassat färgschema. Eller varför inte lägga till en nedräkning till julen på din hemsida? Ett bra sätt att påminna eventuella kunder att köpa julklapparna i tid.