Tips till en bra webbdesign – allt för företaget

Bra sidor

Väldesignade sportsidor

Utseendet på hemsidor har utvecklats mycket sedan 1990-talet, men det finns undantag där sajterna ser väldigt föråldrade ut. Utseendet på en webbsida är inte det enda som spelar någon roll för hur väldesignad en sida är.

Sportsidor

Att lägga in saker som inte fyller någon funktion, utan bara finns där för att de är snygga gör lätt hemsidan rörig. Utbudet av sportsidor är stort och om vi inte genast tycker om en sajt är bra går vi gärna över till någon annan. Det allra viktigaste är att den är lättnavigerad för att användarna snabbt ska hitta det de söker. Tillverkarna gör bland annat det genom att använda sig av olika kategorier eller en sökmotor.

Tippat.se

En sajt som ägnar sig åt att ge tips om hur du hittar bäst odds och erbjudanden hos olika spelbolag är Tippat.se. Sidan har en enkel design, men det viktigaste är att den är lättnavigerad och du hittar det du letar utan att du behöver leta. Det första du ser på sidan är till exempel förslag på matcher du kan spela på. Den är dessutom lättläst, mycket tack vare sin enkla design, utan onödiga detaljer.

DN.se

Alla stora dagstidningar har sportsidor på nätet, men DN:s  prisbelönta sportsida sticker ut ur mängden. Det första du ser på sidan är de kategorier som flest är intresserade av, till exempel fotboll och statistik. Det är lätt att hitta den statistik du söker och den omfattar det mesta du kan tänkas vara intresserad av. När du skrollar ner på första sidan får du genast korta sammanfattningar av de viktigaste nyheterna och kan sedan avgöra vad du vill läsa mer om.

Aftonbladet.se

Aftonbladet.se har en sportsida helt i rosa, vilket omedelbart får läsaren att förstå att det är just på sportsidan du trillat in på. Deras design är lätt att förstå sig på, de största och senaste nyheterna får mest plats i mitten, till höger hittar du en kolumn där du ser vad som är mest läst och till vänster hittar du en kolumn där du ser de allra senaste uppdateringarna.