Tips till en bra webbdesign – allt för företaget

Tips

Kom igång med löpningen

Löpning minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, samtidigt stärker det psyket samt musklerna i benen. Det finns med andra ord en hel del fördelar med den här motionsformen, men likväl kan det vara svårt att komma igång med löpningen.

Du behöver först och främst ett par löparskor som är anpassade efter dina fötter. När du väl har bestämt dig för att börja löpträna är det bara ett ge sig ut. Har du inte hållit på med löpning förut kan du börja med kortare pass och intervaller.

Köp ett löpband till hemmagymmet

Vill du maximera ditt hemmagym med ett löpband? Löpband är perfekt för att träna på dina intervaller, tempo, backlöpning samt progressiv träning då du kan kontrollera lutningen och tempot på bandet. Du kan alltså inte skylla på vädret de dagar du är mindre sugen på att konditionsträna.

Med ett löpband är dessutom underlaget detsamma under hela passet, så att du inte behöver riskera snubbla över rötter och kompensera för en ojämn terräng. Löpbandet gör det även enklare att hålla igång tempot under en längre tid. Det här beror på att bandet hjälper till med benrörelserna under passets gång, medan det krävs mer kraftansträngning under utomhusrundan.